3/23/2006

II Congrés internacional sobre cinema europeu contemporani (CICEC)

Event enviat per: Encar Cervera Vañó

Nom de l'event: II Congrés internacional sobre cinema europeu contemporani (CICEC)

Dates: del 2 al 10 de juny de 2006
Web: http://www.upf.edu/cinemaeuropeu/inici.htm

Descripció: Les comunicacions per al Congrés s'articularan entorn de cinc grans àrees o itineraris:
  • ¿És possible reconèixer un horitzó imaginari europeu comú o, per contra, cal parlar de múltiples cruïlles i experiències extraterritorials en Europa? Corrents estètics, sistemes textuals i estratègies de posada en escena en el cinema europeu contemporani.
  • Relacions d’intersecció entre diversitat cultural, polítiques nacionals i normes de mercat. Formes de producció i polítiques d’exhibició en el cinema europeu a escala nacional i comunitària.
  • ¿Es possible parlar de cinematografies nacionals en aquesta geografia incerta de l’Europa del segle XXI? Articulació de les formes fílmiques amb la realitat històrica i l’experiència sociolingüística de cada país. Nivells de desenvolupament de l’esfera local, regional, nacional i de les comunitats no territorialitzades en el camp del cinema.
  • Relacions cinema/televisió a escala europea. Sistemes de producció/difusió i protocols narratius. Afinitats i interferències entre tots dos formats a l’època de la globalització audiovisual.
  • Hibridacions entre ficció i no ficció dins del cinema europeu. Formes audiovisuals i assaig: documental, cinema experimental, assaig fílmic. Laboratori digital plàstiques d’avantguarda.

Organitzadors: Grup Cinema - Universitat Pompeu Fabra