4/28/2006

La Filmoteca de Catalunya ofereix el curs d’anàlisi fílmica Hitchcock, entre el feminisme i la psicoanàlisi

Event enviat per: Joana Roch Izard

Nom de l’esdeveniment: La Filmoteca de Catalunya ofereix el curs d’anàlisi fílmica Hitchcock, entre el feminisme i la psicoanàlisi

Tipus d’esdeveniment: La Filmoteca de Catalunya organitza –juntament amb Drac Màgic– el curs d’anàlisi fílmica Hitchcock, entre el feminisme i la psicoanàlisi, a partir de 10 pel•lícules clau d’Alfred Hitchcock .

Dates de celebració: tindrà lloc a la seu de la Filmoteca de Catalunya, Av. Sarrià, 33, durant 10 dilluns consecutius, entre el 24 d’abril i el 3 de juliol.

Breu descripció: Des del punt de vista de la crítica cultural, el cas del director anglès és excepcional: no només ha passat de ser menystingut com a comercialista” a ser un autor de culte i un director de directors sinó que la seva valoració ha canviat de signe amb els temps. Les aproximacions contemporànies més enriquidores sobre la seva filmografia han estat la psicoanalítica i la feminista. Es dictaran 10 conferències d’anàlisi fílmica a càrrec dels professors i especialistes Nora Catelli, Isabel Clúa, Neus Carbonell, Imma Merino, Meri Torras, José Enrique Monterde, José Luís Castro de Paz, Xavier Pérez, Josep Mª Català, Giulia Colaizzi i Mercè Coll, coordinadora del curs, complementades amb la projecció de 10 pel•lícules clau de la filmografia hitchcockiana.

Més informació [+]